Close Panel

Pomp in de kijker

Een nieuwe generatie geavanceerde doseerpompen!

Iwaki’s IX serie zijn direct motorgedreven membraan pompen met digitale controller. Door stappenloze aanpassing van de perssnelheid (met vaste aanzuigsnelheid) kan het debiet met bijzonder hoge nauwkeurigheid geregeld worden over een zeer groot bereik. Het onlangs gelanceerde eerste model, de IX-C150, kan ingesteld worden tussen 0.2 l/u en 150 l/u bij 4 bar en behoudt hierbij zijn hoge nauwkeurigheid van ±1% over hele regelbereik! Bij lagere debieten geeft de pomp hierdoor een quasi pulsatievrij en constante flow. De pomp is steeds zelfaanzuigend en zelfontluchtend zonder ‘air locks’ dankzij een vaste, maximale slaglengte en een hoge compressie in de efficiënte pompkop.

De volledig kunststoffen behuizing is IP65, terwijl de pompkop beschikbaar is in hoogwaardige PVDF of RVS316.

Alle modellen zijn standaard uitgerust met membraanbreukdetectie (inclusief afvoerkanaal achter het membraan) en overdrukdetectie. De kleppen zijn zo ontworpen dat ze enkel in de juiste oriëntatie gemonteerd kunnen worden.

Wat externe aansturing betreft, beantwoordt de Iwaki IX aan alle huidige eisen voor procesautomatisering: start/stop, pulscontrole, analoge sturing, batch controle en zelfs ingebouwde timer. Ook Profibus is optioneel beschikbaar.

Ondanks de uitgebreide mogelijkheden, blijft de pomp eenvoudig te bedienen via een geoptimaliseerd keypad en een groot LED backlight LCD scherm. De menu’s zijn intuïtief en overzichtelijk waardoor de pomp in geen tijd ingesteld is.